Home | Solutii securitate | Cu sau fara antivirus?

Cu sau fara antivirus?

Cu sau fara antivirus aceasta este intrebarea!

De ce ar trebuii sa avem avem o solutie antivirus? Motivele sunt destule, spatiul web este deja plin de virusi, malware, rootkit-uri si alte script-uri malitioase care se gasesc in site-uri care nu au fost bine securizate.
In functie de configuratia computerului sau arhitectura sistemului de operare (x86/x64) putem alege o solutie antivirus gratuita sau cu plata fara prea multe batai de cap.
Dezavantajele unei solutii antivirus gratis ar fi urmatoarele:

  • lipsa unui filtru antispam
  • lipsa unui firewall integrat
  • virtual keyboard
  • encriptie fisiere
  • sandbox

Trecand peste acestea va voi recomanda urmatoarele solutii antivirus gratuite care nu sunt foarte pretentioase cand vine vorba de resursele si anume:

  • Avast Free Antivirus care din punctul meu de vedere isi face treaba foarte bine blocheaza majoritatea paginilor care sunt suspecte vine la pachet cu un toolbar destul de folositor pentru a afisa “cat de incredere” sunt paginile din search (Google)
  • AVG Free Antivirus este iarasi o solutie de incredere, din pacate in ultima vreme pe configuratii mai vechi ingreuneaza destul de mult sistemul, la fel ca si Avast antivirus are destul de multe functii indeajuns de bune pentru un laptop sau un desktop folosit pentru browsing

Cam acestea ar fi recomandarile mele cand vine vorba de un antivirus gratuit, acum sa trecem la versiuni platite unde voi trece in lista probabil uni din cei mai cunoscuti antivirusi din lume. Cred ca majoritatea dintre voi o sa fiti de acord ca sunt si cei mai buni. Vorbesc bineinteles de Kaspersky si Bitdefender,  parerile sunt impartite eu unul am folosit ambele solutii fie in varianta trial 30 zile fie in varianta platita si pot spune ca sunt destul de incantat de ambele. Singurul dezavantaj al unei licente platite este ca la un moment dat expira.. si nu am o solutie sau vreun crack la dispozitie si nici nu incurajez aceste procedee.

Acum ramane la latitudinea voastra pentru care dintre solutie optati, securitatea pe primul loc nimanui nu ii place sa afle ca parola sa de messenger sau emailul a fost spart ca nu a fost atent la ce anume a downloadat asta mai ales ca nu a avut o solutie antivirus instalata.

Voi incerca pe viitor sa discut mai pe larg despre acest subiect.

Stay safe everyone!

About TotPeRo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.