Home | Tutoriale | Windows | Relocare Profil Utilizator sau Mutare locatie My Documents

Relocare Profil Utilizator sau Mutare locatie My Documents

Dupa cum spune titlul, relocare profil utilizator ne referim la a muta My Documents, Desktop, My Music si bineinteles folderele ascunse.
Pentru relocarea profilului vom folosi acest tool
Eu personal il recomand la o instalare fresh a windows-ului, pentru ca nu dispune de capabilitatea de a transfera si documentele.
In primul rand va trebuii sa creem un user nou, asta se face foarte simplu accesand Control Panel -> User Accounts and Family Safety -> Add or remove user accounts
Creem user-ul cu ce nume dorim, dupa care dam un restart calculatorului. Nu trebuie sa faceti login pe user-ul nou creeat, va logati cu user-ul vechi rulati tool-ul mai sus mentionat.
Creati un folder numit Users pe partitia pe care veti dori sa fie mutat contul user-ului.
Dupa ce ati creat folderul rulati folosind Profile Relocator folosing click dreapta si Run as Administrator. Schimbati calea default C:Users cu D:Users (locul unde se afla noul folder creat)

[slideshow width=”570″ height=”370″]http://www.totpe.ro/wp-content/uploads/2012/11/profilerelocator_step1.png
http://www.totpe.ro/wp-content/uploads/2012/11/profilerelocator_step2.png
http://www.totpe.ro/wp-content/uploads/2012/11/profilerelocator_step3.png[/slideshow]

Dupa ce ati urmat pasi din screenshot-uri dati un restart calculatorului si ne putem loga pe contul nou creat.
Ca sa testati daca mutarea este facuta corect puteti creea un fisier gol pe desktopul noului cont si folosing click dreapta sa accesati Properties puteti vedea Location: D:Usersx caz in care toate documentele vostre sunt salvate intotdeauna pe discul D: sau E: in functie de ce ati selectat.
Avantajul acestui programel este ca dupa instalarea si rularea sa nu trebuie sa va mai faceti griji ca veti pierde datele, spun asta in cazul ca veti avea probleme cu discul de sistem (discul cu windows-ul instalat pe el) si vreun “priceput” va formata sau sterge partitia C: datele vor fi in siguranta pe alta partitie.

About TotPeRo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.