Home | Tutoriale | Windows | Cum scapi de mesajele duplicat in outlook

Cum scapi de mesajele duplicat in outlook

Outlook este unul dintre cele mai raspandite aplicatii folosite pentru email fie ca folosti acasa sau la birou deseori poate fi destul de enervant pentru ca ne cauzeaza probleme dintre cele mai bizare.

Tutorialul acestea se adresa celor care au reinstalat recent sistemul de operare si vor sa isi importe vechiul pst si contactele asta in cazul in care au facut un backup dar si celor care sau trezit cu emailuri duplicat peste noapte. Acestia pot naviga la sfarsitul postari pentru a putea downloada soft-ul pentru a sterge email-urile duplicat.

Dupa setarea contului de email vom putea deschide vechiul pst care contine tot inboxul si toate mesajele trimise catre clienti sau prieteni. Recomandabil este ca dupa instalare sa selectati un alt folder decat cel default al outlook, puteti muta pst-ul in D:My Mail fiind in siguranta daca veti avea probleme pe viitor cu discul C:. Va fi necesar sa creati si sa copiati pst-ul caruia ia-ti facut backup in acel folder.

Ca sa putem face asta, trebuie sa selectati:

Dupa ce am deschis pst-ul va trebuii ca sa navigam din meniu pe

  •  daca aveti Outlook 2007
    Tools-> Account Settings…-> tabul Data Files
  • daca aveti Outlook 2010
    File-> Account Settings-> Account Settings…-> tabul Data Files

Loc de unde veti putea seta care este pst-ul default pentru inbox. Va trebuii sa selectati set as default in cazul nostru dupa crearea folderul My Mail pe discul D: selectam pst-ul de pe discul D:My Mailnume.pst

Se inchide si se redeschide Outlook,  dupa care vom verfica email-urile (folderul inbox, sent) daca sunt toate la locul lor si nu lipsesc din ele.

La deschidere Outlook va face un send/receive pentru a verifica daca sunt mailuri de primit moment destul de neplacut pentru ca Outlook nu va downloada doar ultimele mailuri primite ci pe toate. In cazul acesta va trebuii sa asteptam ca sa faca sincronizare dupa care vom instala aceste utilitare gratuite.

OutlookFreewareSetup

OutlookMessagesRemoveDuplicatesSetup

Cu ajutorul lor vom putea sterge mesajele duplicat

Dupa terminarea procesului de detectie a email-urilor duplicat in functie de setarile facute acesta fie le va sterge direct fie le va muta in folderul  Deleted Items si ar trebuii ca sa nu aveti nici un duplicat in inbox.

Cam acesta a fost tutorialul despre cum poti scapa de mesajele duplicat din outlook.

Enjoy

About TotPeRo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.