Home | Tutoriale | Windows | Am probleme cu calculatorul! partea-1

Am probleme cu calculatorul! partea-1

Am probleme cu calculatorul Ce pot face? Nu ar fi prima oara cand imi aud unul dintre prieteni sau una dintre prieten care imi solicita ajutorul. Tocmai de aceea m-am decis sa scriu acest tutorial care sper ca va fi pe intelesul tuturor. Sper ca in acest post voi acoperi cele mai comune probleme intalnite la un calculator.
Uneori se intampla ca desktop-ul (calculatorul) sau laptopul sa nu mai booteze. Poate prezenta mai multe simptome, fie este vorba de un ecran albastru la pornire sau imediat ce a aparut fereastra de login sau pur si simplu nu afiseaza nici macar sistemul de operare ca ar boota
O sa vad enumar cateva din lucrurile simple pe care le puteti face si acasa fara a apela la ajutorul unui service specializat sau al unui prieten care stie ceva mai multe.

In primul rand, daca este vorba de un blue screen trebuie luate in calcul urmatoarele:

  • ati instalat vreun soft recent
  • ati oprit calculatorul fara sa ii dati shutdown
  • ati downloadat software  crackuit via torrent

Daca este vorba de primele doua puncte enumerate deasupra iar calculatorul nu mai booteaza si afiseaza frumosul ecran albastru puteti incerca in prima faza sa accesati safe mode si sa selectati “Last known good configuration that worked”
Ca sa faceti asta trebuie sa apasati F8 ca as accesati acest meniu

Daca problema nu sa rezolvat si in continuare calculatorul se blocheaza afisand blue screen incercati sa bootati in “Safe Mode“. Asteptati pana cand sistemul a bootat, dupa care va introduceti parola user-ului pe care il folositi. Dupa accea pe monitor veti avea afisata aceastra fereastra

Aici va trebuii sa selectati “No”, selectand No va porni “System Restore” cu ajutorul caruia va puteti restaura sistemul la starea precedenta erori (ecran albastru).
In functie de punctele de System restore existente va puteti selecta una mai apropiata sau mai departata de data la care a inceput calculatorul sa faca problemele respective.
Va trebuii bineinteles sa selectati restore my computer to an earlier time

Dupa ce setati data la care doriti sa restaurati sistemul va trebuii sa astepati in jur de cateva minute ca Windows sa restaureze fisierele dupa care puteti da un restart si asteptati ca magia sa se intample… Nu trebuie sa va faceti griji pentru documentele salvate pentru ca aceasta functie nu afecteaza documentele.
Va continua

About TotPeRo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.