Home | Tutoriale | Cum sa Web | Alternativa Wamp, Ampps de la Softacolous

Alternativa Wamp, Ampps de la Softacolous

Probabil ca ati folosit macar odata Wamp sau Xamp pentru a instala, testa un website pe localhost. Ce-i drept are avantajul ca ocupa un spatiu destul de mic dar parerea mea este ca ii lipsesc destul de multe functii.
Cei de la Softacolous ne ofera o alternativa Wamp, Ampps un kit care cuprinde Apache, PHP, MySQL, Perl & Python deci vom putea instala, configura pe propriul calculator cam orice aplicatie. Pe langa suportul oferit acesta are inclus si cateva zeci de scripturi cu ajutorul carora puteti instala cateva platforme de management al continutul ca WordPress, Joomla sau Drupal. Cele mentionate fiind doar cateva dintre cele mai populare, Ampps cuprinzand scripturi pentru instalare automata a unor platforme pentru microbloging, management de proiecte, management al anunturilor, gaming, e-commerce si multe altele.
Deci nu va mai fi nevoie sa mai descarcati cine stie cate kituri, veti avea unul si simplu de folosit si configurat.
Kitul de instalare il puteti downloada de la aceasta adresa
Pasi de instalare sunt foarte simpli, dupa cum puteti vedea si in screenshot-urile de mai jos.


Acesta este un tutorial video, de instalare a Ampps

Dupa ce ati terminat procesul de instalare puteti sa faceti login in Panoul de administrare, accesand https://localhost/ampps-admin din browser.

Administrare Ampps

Pentru a accesa panoul de administrare din care poti accesa scripturile pentru a instalarea uneia dintre platformele mai sus mentionate trebuie accesezi adresa https://localhost/ampps din browser.
Ammps Enduser
Instalarea se face in cativa pasi simpli in functie de ce platforma vrei sa instalezi va trebuii sa completezi doar datele de conectare la baza, un user de administrare al siteului si o parola bineinteles. Cam asta ar fi tot, majoritatea platformelor au o descriere cat si un demo.
Deci tot ce pot sa spun este have fun si astept parerile voastre.

img and video credit Softacolous.

About TotPeRo

3 comments

  1. Enduser = utilizator de rand
    Cred ca vroiai sa spui panoul de admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.